Onze kennis en vaardigheden

Van administratieve taken tot fiscaal-economische vraagstukken.

Administratieve dienstverlening

Veel ondernemers zien het bijhouden van de administratie als een hele opgave, tijdrovend, lastig en dus vervelend. Toch is een up-to-date administratie van cruciaal belang om een actueel inzicht te krijgen in de stand van zaken van uw onderneming.

Er zijn door gebruik te maken van slimme ICT-oplossingen is dit tegenwoordig gelukkig voor iedereen binnen handbereik! Het inscannen van facturen kan al voldoende zijn, de rest verzorgen wij voor u. Voor een vast bedrag per maand, zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent.

Loonadministratie

Als u medewerkers in loondienst heeft, of u bent bij uw eigen BV in dienst, heeft u een loonadministratie die bijgehouden moet worden. Door de voortdurend wijzigende wet- en regelgeving is de loonadministratie een complexe materie. En omdat er ook nogal veel papierwerk aan verbonden zit wordt de loonadministratie veelal uitbesteed.
Periodiek levert u bij ons de loongegevens aan, zoals uitbetaalde nettolonen, aantal gewerkte dagen en uren, uit te betalen vergoedingen etc., waarna wij voor u aan de slag gaan. U ontvangt van ons tijdig de salarisspecificaties voor u en uw personeel, compleet met betaallijsten en loonbelasting aangifte. Jaarlijks ontvangt u ook de jaaropgaven.

Jaarrekeningen

Elk boekjaar wordt door ons afgesloten met een jaarrekening, een financiële verantwoording analyse van het financiële ”reilen en zeilen” van uw onderneming.

Zo krijgt u een waardevol financieel instrument in handen. Met de jaarrekening kunt u solide financieel beleid voeren. Het bied een goed uitgangspunt bij het nemen van strategische beslissingen zoals investeringen en financieringen. Ook kunt u met de jaarreportage externe partijen zoals de bank of aandeelhouders informeren.

Fiscale aangelegenheden

De belastingdienst wil jaarlijks geïnformeerd worden over hoe u zich als ondernemer heeft gemanifesteerd. Dat gebeurt via onder meer de aangiften Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting en de Omzetbelasting.

Via deze aangiften informeren wij namens u de belastingdienst. Wij verzorgen de aangiften, u ontvangt de teveel betaalde belasting of betaalt de verschuldigde belasting. Indien gewenst kunnen wij uw fiscale positie laten toetsen door een ervaren fiscalist.